1. Home
  2. Leerlingen
  3. Leren voor een toets
  1. Home
  2. Docentenomgeving
  3. Leren voor een toets

Leren voor een toets

We helpen je graag met het voorbereiden op een toets. We hebben verschillende manieren die je kunt inzetten, hieronder staat alles op een rijtje.

-Begrippen

Met een klik op de knop krijg je een volledig overzicht van alle begrippen uit de module. Je vindt het overzicht bij de inhoudsopgave van de module.

-Je hebt een volledig overzicht, inclusief omschrijving en synoniem onder het eerste tabblad.

-Onder het kopje oefenen staan flashcards waarmee je kunt leren.

-Daarnaast staan onder het kopje ’toetsen’ linkjes naar StudyGo (voorheen WRTS) en QuizletQ.

Rechtsboven op de pagina is ook het ‘pdf-icoontje’ zichtbaar. Het is ook mogelijk om een overzicht van alle begrippen (met of zonder omschrijving) te printen. Speciaal voor alle leerlingen die liever van papier leren.

-Kahoots

In de klas oefenen met Kahoot!? Voor alle modules bij maatschappijleer hebben we deze al voor je gemaakt. In het schoolbeheer /docentenomgeving hebben we een directe link staan (rechts).

-Test jezelf

Aan het eind van iedere les én aan het eind van ieder hoofdstuk staat een Test jezelf met meerkeuzevragen. Hier kunnen leerlingen het geleerde oefenen.

Aan het eind van iedere module is ook een Test jezelf te vinden. Je komt hier via de inhoudsopgave bovenin de balk.

Overzicht lesstof

Soms kan het fijn zijn om te leren zonder alle opdrachten tussendoor. Je kunt dan een pdf-versie maken van het hoofdstuk zonder opdrachten. Dit doe je door in het hoofdstuk te klikken op de pdf-knop bovenaan de pagina.

Door de opdrachten / invulvakken uit te zetten, krijg je alleen een overzicht van de lesstof. Dit kun je opslaan of printen.