1. Home
  2. Portfoliofunctie
  3. Portfoliofunctie – in de les

Portfoliofunctie – in de les

Onderaan iedere les burgerschap kun je twee blokken vinden die gekoppeld zijn aan de portfoliofunctie. Zodra leerlingen hier op ‘inleveren’ klikken, is dit zichtbaar voor leerling en docent.

Portfolio inleverblok

Het inleverblok geeft ruimte aan leerlingen om een afbeelding in te leveren van hun werk. Op deze plek leveren ze een foto in van de gemaakte opdracht bij ‘Aan de slag of Kom in actie’.

Door op het plusje te klikken, opent zich automatisch een scherm waarbij leerlingen door hun bestanden kunnen bladeren. Ze selecteren het juiste bestand en klikken op openen.

Hierna is de afbeelding zichtbaar in de les. Leerlingen kunnen nog (drie) afbeeldingen toevoegen of klikken op de knop inleveren.

Zodra ze op de roze knop ‘inleveren’ hebben geklikt, verandert deze van kleur en verschijnt de datum eronder.

Vanaf nu is deze afbeelding zichtbaar voor docent en voor de leerling in het leerlingprofiel.

Portfolio reflectieblok

Naast een inleverblok, maakt ook het reflectieblok deel uit van het portfolio. De antwoorden die de leerlingen hier invullen en inleveren komen ook in hun portfolio te staan.

Tijdens het typen van hun antwoord verschijnt onder het invulveld het aantal tekens dat leerlingen nog over hebben.

Zodra leerlingen antwoord hebben gegeven, kunnen ze het inleveren. De knop inleveren verandert ook hier weer van kleur en tekst.

Wijzigen

Als leerlingen niet tevreden zijn of ze hebben feedback gekregen waardoor ze nog niets moeten aanpassen, kunnen leerlingen hun werk wijzigen.

Zodra ze iets aanpassen, bijvoorbeeld in de tekst of een afbeelding verwijderen. Verandert de knop weer van groen naar roze. Ze leveren daarna hun nieuwe werk in. Het eerder ingeleverde werk verdwijnt hiermee.

LET OP!
Zolang leerlingen niet opnieuw op inleveren klikken, is er niks zichtbaar voor docent of voor de leerling zelf. De leerlingen kunnen wel de les verlaten, het werk blijft in de les staan. Docenten kunnen wisselen naar het profiel van de leerling en naar de betreffende les gaan. Hier kun je het werk dan wel zien.