We laten je graag vrij in de keuze hoe je met onze methodes werkt. Je kunt ervoor kiezen om de leerlingen te laten schrijven in een groot schrift, gebruik te maken van een werkboek van ons, of digitaal te werken met de methode zelf.
Je kunt deze antwoorden per leerling of per klas en per opdracht bekijken. Je moet de functionaliteit echter wel inschakelen. Hieronder leggen we je in drie stappen uit hoe het werkt.
1. Functionaliteit aanzetten
In de docentenomgeving bij ‘Klassen & leerlingen’ kun je de functionaliteit ‘digitaal antwoorden’ inschakelen wanneer je een klas toevoegt of wijzigt. Standaard is deze functie uitgeschakeld.

Bij het wijzigen van de klas open je het schuifje bij “digitaal antwoorden”.
2. Wat ziet de leerling?
De leerling ziet onder elke afzonderlijke vraag (a-b-c) een tekstvak. Dit tekstvak past zich automatisch aan aan de lengte van het antwoord. De tekst wordt automatisch opgeslagen, dus er is geen “opslaan”-knop. De leerling vult zijn antwoord in het tekstvak in.

Leerlingen laten nakijken
Je kunt de leerling zelfstandig laten nakijken. Dan klikken ze op de lichtblauwe knop bovenaan de pagina. De docent krijgt een nakijkverzoek dat ze kunnen goedkeuren.
Als leerlingen zelfstandig mogen nakijken, verschijnen er bij het tekstvak drie knoppen (goed, voldoende, fout) waarmee de leerling zichzelf kan beoordelen. Als docent kun je deze beoordeling ook zien en wijzigen.

3. Wat ziet de docent?
Als docent wil je natuurlijk kunnen zien wat de leerlingen hebben geantwoord. Dit kan op twee manieren: 1. per leerling en 2. per klas.
1. Per leerling
Je kunt ervoor kiezen om de antwoorden van een individuele leerling te bekijken. In dat geval worden de tekstvakjes zichtbaar met daarin de antwoorden van de leerling. Als docent kun je hier zelf in typen en de beoordelingsknop aanpassen die de leerling heeft geselecteerd.

2. Per klas
Wil je de antwoorden van de hele klas zien? Klik dan op de paarse knop bovenaan. Je krijgt dan een overzicht met de antwoorden van de klas te zien. Je kunt ervoor kiezen om de antwoorden per opdracht of per leerling na te kijken. Hier lees je meer informatie over het volgen van het werk van de leerling.
