Schoolbeheer

Het Schoolbeheer is de centrale plek voor alles wat te maken heeft met het gebruik van de methode. Hier organiseer je de klassen en leerlingen, kun je modules uitprinten als tekst-, werk- of antwoordenboek, en kun je de toetsen en lesmateriaal downloaden.

Screenshot van Methode M. De vormgeving verschilt per lesmethode.

Je komt standaard terecht op het dashboard. Hier worden alle activiteiten per klas weergegeven, zoals aanvragen om na te kijken, toetsresultaten van leerlingen en informatie over leerlingen die inloggen of zich registreren.

Klassen & leerlingen

Via het menu ga je naar ‘Klassen en leerlingen’, waar je klassen kunt bewerken of toevoegen. Voor elke klas kun je instellen welke modules zichtbaar moeten zijn, wie de hoofddocent is, en welk niveau een leerling krijgt bij registratie.

Leerlingen laten registreren

Bij registratie wordt een leerling gekoppeld aan een bepaalde klas via de klascode. De klascode ontvangt u bij het aanmaken van een klas. Bekijk hier de uitleg met schermafbeeldingen.

Leerlingenaccount wijzigen

Als je op een klas klikt, zie je welke leerlingen zich hebben geregistreerd. Je kunt eenvoudig leerlingen verwijderen, maar ook het e-mailadres, niveau en wachtwoord van een leerling wijzigen, en toetsresultaten bekijken.

Docenten

Docentenaccounts zijn gratis. Je kunt collega’s uitnodigen via het Schoolbeheer. Zij ontvangen automatisch een e-mail met een link om hun docentenaccount te activeren.

Modules printen

Je kunt elke module printen. Om de actualiteit van de methode te behouden, laten we de computer de meest recente versie genereren in PDF-formaat. Dit kan in de vorm van een theorieboekje, werkboekje, antwoordenboekje zijn, of gewoon alles bij elkaar.

Toetsen

We hebben toetsen beschikbaar. Wat en hoe deze verschillen per lesmethode. Je kunt ze downloaden, inclusief antwoordmodel, onder de knop ‘Toetsen’.

Was this article helpful?

Related Articles