1. Home
  2. Docentenomgeving
  3. Spoedcursus werken met Methode M
  1. Home
  2. Schoolzaken
  3. Spoedcursus werken met Methode M

Spoedcursus werken met Methode M

Klassen aanmaken?
Het aanmaken van een klas gaat in het schoolbeheer. Hier kun je stap voor stap vinden hoe dit moet.

Leerlingen toevoegen
Zodra je een klas hebt, kunnen leerlingen zichzelf toevoegen met behulp van de klascode. Deze staat achter de klasnaam in de docentenomgeving. Meer uitleg vind je hier.

Betekenis icoontjes?
We gebruiken verschillende icoontjes in de methode om te laten zien om wat voor soort opdracht het gaat. Hier kun je de betekenis van de icoontjes zien.

Nieuwe module of hoofdstuk beginnen?
Begin je met de leerlingen aan een nieuw onderdeel? Je kunt het onderwerp gemakkelijk introduceren aan de hand van de praatplaat of foto aan het begin van een hoofdstuk. Soms staat er een blokje ‘alleen voor docenten’. Hier staat een extra instructie of uitleg over het onderwerp.

Praatplaat voor de start van een les.

Opdrachten nakijken?
Je kunt op verschillende manieren de opdrachten nakijken. Klassikaal, door de leerling zelf of als docent. Hier lees je hoe dit moet.

Waar is de klas / leerling gebleven?
In het schoolbeheer klik je op ‘klassen & leerlingen’. Klik hierna op de klasnaam. Je kunt hier precies zien waar iedere leerling is gebleven.

Werk van een leerling bekijken?
Het werk van een leerling kun je op verschillende manieren volgen. Je kunt het op klassenniveau bekijken of individueel. Hier kun je precies lezen hoe je dit doet.

Waar is het boek?
Onze methodes zijn digitaal. Maar je kunt de modules ook printen. Als tekstboek, werkboek of gecombineerd. Hier hebben we beschreven hoe je de pdf-versies kunt printen.

Was this article helpful?

Related Articles